Србија ги објави новите мерки во борбата против ковид

Ковид клиника Србија
Ковид клиника во Србија. / Фото: ЕПА

Кризниот штаб на Србија денеска ги објави новите мерки во борбата против новиот раст на бројките на заболени од ковид.

Според новите мерки, во Србија третата доза граѓаните ќе можат да ја примаат по 3 месеци од втората. Покрај ова, периодот на изолација е намален од 10 на 7 дена, пренесува српски Блиц.

„Во вторник ќе се одржат дополнителни консултации во однос на основните и средните училишта во централна Србија“ изјави Зоран Гојковиќ, покраинскиот секретар за здравство.

На седницата се разговараше за новите мерки, вакцините и ковид пропусниците. Но, не се знаеше со сигурност дека ќе има некакви промени, иако епидемиолошката состојба во таа земја така налага.

Видео на денот