• ковид

И покрај коронавирусот, очекуваниот животен век во светот се зголеми за 6,2 години

Очекуваниот животен век на возрасните во светот се зголеми за 6,2 години помеѓу 1990 и 2021 година, и покрај забележаниот пад поврзан со пандемијата на коронавирусот помеѓу 2019 и 2021 година, покажало новото истражување објавено на 3 април во списанието „Лансет“. Неколку фактори придонеле за вкупното зголемување на животниот век во светот во изминативе 20 …

И покрај коронавирусот, очекуваниот животен век во светот се зголеми за 6,2 години Read More »