Промотивниот караван на „Мој ДДВ" во Велес - Слободен печат

Промотивниот караван на „Мој ДДВ” во Велес

Во маркетот „Жито Ване” во населбата Тунел во Велес денеска пристигна промотивниот караван „МОЈ ДДВ”, преку кој граѓаните на информативниот пулт беа информирани за апликацијата и им беа делени флаери.

Градоначалникот Аце Коцевски изјави дека проектот за поврат на 15 проценти од ДДВ на граѓаните е важен не само за државата, туку и за граѓаните.

– Секој од нив на три месеци ќе може да се поврати по 1.800 денари, а на годишно ниво по 7.200 денари, или едно просечно четиричлено семејство во текот на годината може да си поврати 28.800 денари од парите кои како ДДВ ги уплатиле за државата.Тоа ќе биде значаен придонес за скромниот буџет на семејството, тоа е значајно и за државата и за граѓаните на Општина Велес, појасни Коцевски.

Тој потенцира дека со овој проект граѓаните се поттикнуваат  да купуваат во продавници и маркети кои уредно плаќаат ДДВ, а можат да ги пријавуваат и несовесните продавачи кои не употребуваат фискални апарати и ја поттикнуваат сивата економија.

Коцевски нагласи дека на овој начин ќе се сузбие сивата економија и многу повеќе средства ќе се влеваат во државниот буџета, а тие средства индиректно потоа ќе завршат во општините и државните институции. Тој смета дека со тоа ќе се подобри квалитетот на живеење на граѓаните, а ќе значи и повеќе пари за водоводната и канализациската мрежа, улиците и патиштата. 

Прочитај повеќе

Богатите ги повлекуваат парите од швајцарските банки: Знаат ли нешто што другите не знаат?

Слободен печат

Ангеловска: Платформата Отворени финансии за два месеца има над 203.000 прегледи

Слободен печат

Царовска: Имаме зголемување на платите кај повеќе од 106 илјади работници за декември

Слободен печат

МЗШВ: Целокупното договорено количество на тутун од реколтата 2019 ќе биде откупенo

Слободен печат

Еуростат: Земјата бележи раст на бројот на ноќевања во минатата година

Слободен печат

Берлин: Мигрантите ќе се интегрираат во своите земји пред да дојдат

Слободен печат

Остави Коментар

twelve − 8 =

Прочитај повеќе

Лицата со навршени 65 години, кои немаат 15 години стаж, ќе можат да го откупат стажот за да одат во пензија

Слободен печат

ФИТУР- Шпанија отвори нови можности за македонскиот туризам

Слободен печат

Пластичните картички ќе исчезнат, но не и готовината

Слободен печат

Со средства од мерката Млад земјоделец се отвораат нови и осовременуваат постојните фарми

Слободен печат

ФИТР: Јавниот повик „Предизвик за млади истражувачи“ објавен по трет пат

Слободен печат

Во светот би можело да останат само 5 или 6 валути

Слободен печат