Ова се најголемите хипохондрици во зодијакот

Фото: Flickr

Девица

Девицата е несомнено најголемиот хипохондрик во Зодијакот. Најчесто ќе ја сретнете во здравствени домови и болници. Постојано оди на некои прегледи и мисли дека е болна. Во некои случаи, тоа може да се претвори во опсесија. Затоа постојано го чисти домот, ги мие рацете, се плаши од вируси и бактерии, секогаш се вакцинира против грип и се затвора во домот кога ќе започне бран болести.

Јарец

Најтешко им е да се справат со сопствените стравови. А еден од нив е стравот од болест. Сè е во ред додека се здрави. Но, нивниот страв од болест е толку силен што не може да се соочат со него, па затоа ќе ги избегнуваат лекарите. Но, тоа нема да ги спречи да сурфа на интернет и да бара објаснувања за симптомите кои ги чувствува во своето тело. Преплашени се од беспомошност.

Риба

Рибите се склони кон замислување работи.  Така е и со болестите. Лесно потпаѓаат под влијание на паника, па сигурно ќе најдат причина зошто не можат да направат нешто. Ќе одат на боледување, ќе бидат сами и ќе избегнуваат контакти со други луѓе. Рибите понекогаш потајно уживаат во беспомошноста, па хипохондријата понекогаш им доаѓа како изговор.

Што ќе му донесе сезоната на Рак на секој хороскопски знак?

Рак

За разлика од неговите хипохондрични претходници, тој не размислува за болести додека не се појават некои посериозни здравствени проблеми. И тогаш доаѓа паника. Тој знае дека не смееме да сурфа на интернет, бидејќи на тој начин ќе дојде до информации кои можат да укажат на најлошото. Тие се дури и склони да кријат од другите дека нешто не е во ред и дека не се чувствуваат најдобро.

Вага

Вагите не се паничари кога станува збор за здравјето, но во нешто им помагаат здравствените проблеми и склоноста да замислуваат болест. Се работи за привлекување внимание. Погледни ме, помогни ми, биди со мене, сакај ме – болеста на Вага ги служи од овие причини. Затоа понекогаш кашлицата ќе ја претворат во сериозен бронхитис, а треската во опасна пневмонија.

Видео на денот