Нови жртви на кучиња-скитници

Денешнит полициски билтен повторно документира напади од кучиња-скитници.

Шеесет и шетиригодишниот Б.В. во полициска станица во Пехчево, вчера пријавил дека претходниот ден бил нападнат и гризнат од куче-скитник во десната нога, а 40-годишниот М.В. од Скопје пријавил во полициска станица во Гази Баба дека околу 2 часот изутрина бил нападнат и каснат од куче- скитник.

– Вчера во 17:15 часот лицето М.В.(40) од Скопје пријави дека на улицата „Трифун Хаџијанев“ бил каснат од куче-скитник во пределот на десната нога – стои во пријавата.

Видео на денот