Како да направите чоколаден сјај за усни
Природната козметика има многу предности, дава сигурност и квалитет на готовите производи. Да направите сјај за усни со свои раце- е вистинска идеја.
Започнете го процесот на производство и за 20 минути се ќе биде готово!
Состојки потребни за подготовка на сјајот:
-1 супена лажица вазелин,
-20-30гр. горчлива црна чоколада,
-половина кафена лажичка цимет,
-половина кафена лажичка рицинусово масло (може да се замени со бадемово, кокосово, невеново).
Подготовка:
Изрендајте го чоколадото, стопете го на пареа (или микробранова печка).
Во стопеното чоколадо додадете вазелин. Добро промешајте ја смесата. Сипете цимет и масло во истата. Повторно добро измешајте. Тргнете го од шпорет и својот иден чоколаден сјај сипете го во соодветно кутивче. Ставете го во фрижидер да се излади.
Не треба да се грижите, ако сјајот е многу течен, набрзо ќе се стегне во фрижидерот.
Нежно се нанесува на усните и им дава влажен сјај, поради рицинусовото масло во својот состав.
Навистина е-вкусна убавина!
Сјајот треба да се чува во фрижидер, бидејќи природната козметика брзо се расипува. Но, не значи дека не смеете да го носите со себе, само враќајте го кутивчето секоја ноќ во фрижидер.