ФОТО | Уште една успешна Македонка во Германија: Неверојатна убавина – градината на Снежана

Фото: Приватна архива

Денес разговараме со Снежана Силјаноска, уште една успешна Македонка во Германија. Снежана живее во градот Целе, во Долна Саксонија, карактеристичен по ренесансниот и барокен стил, а изграден на бреговите на реката Алер. Во ваква романтична, колоритна и живописна атмосфера, нашата соговорничка има двор што придонесува за комплетната бајковите слика на околината.

Силјаноска работи во фабика за перната живина, додека за време на викендот работи кај ќерка ѝ, која со семејството имаат сопствен ресторан.

Оваа вредна жена сепак, наоѓа време секојдневно да му се посвети на дворот и на негата на цвеќиња.

– СЕ РАЗБИРА ДЕКА ДВОРОТ Е МОЈА ОДГОВОРНОСТ – ВЕЛИ СНЕЖАНА И ИСКРЕНО ДОДАВА – ДОДУША, ЈАС НЕ ГО СМЕТАМ КАКО ОДГОВОРНОСТ ТУКУ КАКО ДЕЛ ОД СЕКОЈДНЕВИЕТО.

Вели дека секогаш наоѓа време за нејзините убавици, дека гружата за дворот ѝ претставува задоволство, дека понекогаш помалку е расположена да зготви нешто отколку да влезе во градината и да ѝ се посвети, па макар и да ги чисти исушените ливчиња од цвеќињата…

Целиот текст прочитајте го ТУКА.
Извор: Еспресо.мк