Евакуирани канцелариите во Капитол хил, пронајден е сомнителен пакет

фото Архива

Дел од Претставничкиот дом во Вашингтон, каде се наоѓаат канцеларии, денеска привремено беше евакуиран поради сомнителен пакет.

Полициските службеници од обезбедувањето на зградата истражуваа сомнителен пакет што бил пронајден пред една од салите за состаноци, пренесе весникот „Сан”.

Официјалните лица подоцна изјавија дека сомнителниот предмет е изнесен од зградата и дека Претставничкиот дом е повторно отворен.

Капитол Хил на 6 јануари беше место на големи нереди, кога хулигани упаднаа во Конгресот на САД, по што загинаа пет лица.

Видео на денот