• капитол хил

Комисија на Претставнички дом на САД: Нападот врз Капитол обид за државен удар

Комисијата на Претставничкиот дом на САД, што го истражува бунтот и упадот на Капитол на 6 јануари 2021 година, го обвини Доналд Трамп за тие настани, наведувајќи дека тоа не се спонтани немирит, туку „обид за државен удар” и директен резултат на обидот на поразениот претседател да ги поништи изборите во 2020 година. Со емитувањето …

Комисија на Претставнички дом на САД: Нападот врз Капитол обид за државен удар Read More »