Детските желби се за остварување, иднината е за планирање

Alamy / Profimedia

Детските желби се за остварување, а родителската грижа значи и влог за остварување на тие желби во иднина.

Учебната година веќе започна, а тоа значи и нови потреби, облека, обувки, книги и ученички прибор, многу нови предизвици, знаења, планови и желби… А сето тоа води кон еден важен елемент од животот на децата – создавање навика за штедење. Родителите кои навистина целат кон по сигурна и финансиски стабилна иднина за своето дете, сигурно размислувааат и за навремено штедење. Доколку досега не сте размислувале да се насочите кон детското штедење, веруваме дека почетокот на новата учебна година ќе придонесе кон посилен мотив за реализација ваквата идеја. Со детскиот депозит на Халкбанка АД Скопје, сега имате можност да вложувате во иднината на вашите деца.

Како до посигурна и стабилна иднина за вашето дете? – Со дополнителни уплати на депозитот, кои ќе создадат сигурна и безбедна заштеда, која во иднина може да биде влог во нов велосипед, патување, образование и други детски соништа. Со отворање на детскиот депозит во Халкбанка АД Скопје, малиот штедач ќе добие дизајнирана штедна книшка и ХАЛКИ подарок.

Сè што ви е потребно за да отворите орочен депозит за вашето дете, е лична карта за законски застапник (родител или старател) и извод од матичната книга на родените на детето. Минималниот износ на вложување е 1000 денари, а методот на пресметка на каматата е пропорционален.

Сите дополнителни информации околу оваа услуга можете да ги погледнете на следниов линк.

Со поттикнување на ваквата навика за редовно штедење, преку детските депозити на Халкбанка, вложувате во сигурна, стабилна и безгрижна иднина за вашето дете. А токму детските желби се оние кои во иднина треба да се остварат, нели?

Видео на денот