Д-р Пановски за дел од мерките: И носењето маска во планина не беше толку глупаво

Никола Пановски /Фото: Архива на Слободен печат

Носењето маска на планина и на нива не била толку глупава мерка, секогаш може поглупаво, напиша микробилогот Никола Пановски во својата објава на Фејсбук, како коментар во однос на новите мерки донесени од Владата.

Со документ за прележаност која се случила не порано од 9 месеци, Швајцарија го промени на 12 месеци, можете да патувате во ЕУ без вакцинација, кај нас во кафиќ на тераса не смееш да влезеш ако минале 45 дена!!! Носењето маска на планина и на нива не била толку глупава мерка, секогаш може поглупаво, напиша тој.

 

Д-р Пановски: Тешко нас кога премиерот мисли дека вакцинираните десет пати помалку оболуваат отколку што пријавува Министерството за здравство

Видео на денот