Беливук и Месар барале специјално мачење за една од своите жртви

Фото: Принтскрин

Додека Беливук и Миjковиќ биле во Црна Гора, користејќи го шифрираниот телефон на Мило Радуловиќ, висок припадник на спротивставената криминална група со која Вукишевиќ соработувал, го намамиле на состанок.

Миjковиќ и Беливук преку телефон побарале членовите на нивната група да бидат „особено сурови кон него“ со пораката:

„Нека страда најмногу“, пораката ја пренесуваат белградските медиуми.

Вукичевиќ беше намамен преку шифрирана порака со зборовите дека Беливук е киднапиран и дека треба да биде ликвидиран.

Откако го намамиле во куќата во Ритопек, Срѓан Лалиќ прелеал жешко железо по неговото тело. Драганиќ, Будимир Милош, Ѓуриќ сите му ставија гумено црево во устата и ја пуштија водата да се задуши, односно го удави.

Заедно со нив, Хрватот го пресекол телото, кое потоа го сомелиле и го фрлиле во Дунав.

Видео на денот