ВИДЕО+РЕЦЕПТ | Баба Анче од Америка ни направи мајалник: Најстар рецепт за лепче на нашето поднебје

Фото: Приватна архива

Прекрасната и секогаш насмеана баба Анче која живее во Детроит, Америка, кадешто ја промовира македонската, старинска, традиционална кујна, овојпат ни направи мајалник познат и како маја, најстар рецепт за лепче на нашето поднебје.

Во видеото, баба Анче ве води чекор по чекот во изработката на ова лепче.

Проследете го видеото ТУКА.

Извор: Еспресо.мк

Видео на денот