Утре Ден на жалост во Бугарија за двете трагедии

Бугарско знаме / фото Архива

Утре ќе биде прогласен Ден на национална жалост поради жртвите во двете трагедии – пожарот во дом за стари лица во село Ројак и тешката автобуска несреќа на автопатот Струма.

Ова во Варна го соопшти вицепремиерот Галаб Донев.

Се очекува одлука на Советот на министри.

Тродневна жалост претходно поради трагедијата во која загинаа 46 македонски државјани прогласи македонската влада.

Видео на денот