• златна копачка

ФОТО: За првпат после 30 години „Златната копачка“ повторно доаѓа во Србија?

Започна новата фудбалска сезона 2021/2022, а со неа и борбата за „златната копачка“ која му се доделува на најдобриот европски стрелец. „Златната копачка“ се доделува од 1968 година, а еднаш стигна и во Србија. Тоа беше пред 30 години, во 1991 кога признанието за најдобар стрелец на стариот континент ја доби еден од најдобрите македонски …

ФОТО: За првпат после 30 години „Златната копачка“ повторно доаѓа во Србија? Read More »