• земан

Земан бара Чешка да излезе од Зелениот договор за Европа

Претседателот на Чешка, Милош Земан во денешното божиќно обраќање до нацијата ја повика новата Влада да донесе одлука за напуштање на Зелениот договор за Европа со образложение дека тоа „ќе ги турне Чесите во енергетска сиромаштија и ќе им го намали животниот стандард”. – Екологијата од првобитно сериозна наука стана религија. Како и секоја религија …

Земан бара Чешка да излезе од Зелениот договор за Европа Read More »