• Зелен хуман град

Зелен хуман град: Активизмот застана против бетонизацијата на Скопје

Скопјани вчера гласаа за Зелен хуман град не затоа што се „наши гласачи“, туку затоа што сакаат град кој е зелен, чист, хуман, пристапен и современ. Ги повикуваме и понатаму да продолжат да се придржуваат до тие свои принципи, велат од независната граѓанска иницијатива Зелен хуман град, чијашто независна листа за советници, според нецелосните и …

Зелен хуман град: Активизмот застана против бетонизацијата на Скопје Read More »