Tag : Затворите

Вести Свет Слајдер

Коронавирусот се шири низ затворите во САД

Горан Наумовски
Коронавирусот го загрозува затворскиот систем во САД, а во некои затвори речиси сите затвореници се заразени, оставајќи ги затворските администрации и вработените позитивни за коронавирусот...
Вести Македонија

НСП бара да се донесе колективен договор за вработените во затворите и исплата на законски утврдената плата

Слободен печат
Независниот синдикат на полицијата денеска на прес-конференција во Скопје обвини дека се кочи донесувањето на Колективниот договор на вработените во затворската полиција и администрација од...
Хроника

Затворите во државава без пари и професионален кадар

Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на...