• затворени училишта

Словачка ги отвора продавниците, но наставата ќе се одржува онлајн

Словачкиот министер за здравство Владимир Ленгварски соопшти дека продавниците, затворени од 25 ноември, повторно ќе бидат отворени в петок. Но, оние кои не се вакцинирани против ковид-19 или не го прележале, ќе можат да одат само во продавниците што продаваат прехранбени производи. Рестораните и другите угостителски објекти во кои се служи храна остануваат затворени, пренесува …

Словачка ги отвора продавниците, но наставата ќе се одржува онлајн Read More »