• Закана

„Пегаз” – најновата закана за демократијата во светот

По откритието за софтверот „Пегаз”, со кој се шпионирале илјадници луѓе низ целиот свет, веќе два дена не стивнуваат ниту реакции, ниту објавувања нови детали и информации околу аферата. Парискиот дневен весник „Ле Монд” и уште шеснаесет други редакции добија пристап до повеќе од 50.000 телефонски броеви кои потенцијално биле следени со „Пегаз”, моќен израелски …

„Пегаз” – најновата закана за демократијата во светот Read More »