• Захариева

Захариева: Предлогот што го носат Силва и Вархеји не ја задоволува рамковната позиција на Бугарија

„Имаме ли гаранции дека антибугарската кампања во Скопје ќе престане? Дали Република Северна Македонија повеќе нема да ги прогонува своите граѓани со бугарска самосвест? Дали на граница нема да попречуваат влез на бугарски книги? Дали нема да ги попречуваат бугарските инвеститори? Дали ќе емитуваат бугарска телевизија? Дали ќе запрат со црната кампања против Бугарија низ …

Захариева: Предлогот што го носат Силва и Вархеји не ја задоволува рамковната позиција на Бугарија Read More »