• заболени

Регион: Се зголемува бројот на новозаразени од Ковид

Според најновиот пресек на епидемиолошката состојба во земјите од регионот, бројот на новозаразени и хоспитализирани е во нагорен тренд, а Бугарија бележи најголем пораст со 2.090 новозаразени и 109 смртни случаи во последните 24 часа. Во последните 24 часа, во Хрватска се регистрирани 668 нови случаи на инфекција со коронавирус, така што бројот на активни …

Регион: Се зголемува бројот на новозаразени од Ковид Read More »