ФОТО+ВИДЕО | Ветеранка од втората светска војна возеше ЅU-34! Бабушка (99) се издигна во небото: Чувството е космичко!

Можеби има 99 години, но оваа супер бабичка нема намера да забави. Минатата недела, ветеранката од Втората светска војна, Марија Колтакова, пилотираше со симулаторот за летови SU-34 во нејзиниот роден град Вороњеж, Русија. Седејќи покрај професионалниот пилот потполковник Андреј Дјаченко, Колтакова ја презеде контролата над леталото на воениот аеродром во Балтимор. Симулаторот изгледа како вистински кокпит и создава совршени …

ФОТО+ВИДЕО | Ветеранка од втората светска војна возеше ЅU-34! Бабушка (99) се издигна во небото: Чувството е космичко! Read More »