Tag : воспитување

Магазин Семејство

Револуционерна метода на воспитување? Дали сте слушнале за правилото 3-6-9-12?

Слободен печат
Зависноста од интернет зазема замав толку што во светот започнаа да се отвараат и клиники за лекување. Експертите од сите краеви на светот се здружија...
Магазин Семејство

Пет совети за новопечените родители

Слободен печат
Предизвиците кои одгледувањето на децата ги носи со себе се навистина големи без оглед на нивните години. Експертите нудат неколку совети, па послушајте ги. 1....
Магазин Семејство

Овие 7 нешта им беа дозволени на ДЕЦАТА ОД 80-ТЕ И 90-ТЕ, но не и на денешните

Слободен печат
Модерното време многу го промени светот, а со тоа и начинот на воспитување и водење на домаќинството....
Магазин Семејство

Има ли решение за љубомората меѓу децата?

Слободен печат
Според некои истражувања, идеална разлика меѓу две деца е четири или пет години. Постарите деца повеќе не се толку љубоморни, затоа на родителите им е...
Магазин Семејство

Валканото дете е СРЕЌНО дете!

Слободен печат
Како што се раѓа детето, тоа некако доаѓа во комплет со дамки и еден куп валкани алишта. Но, тие не претставуваат товар, затоа што бебето...
Магазин Семејство

Нивната култура е речиси недостижна: Трикови за воспитување на децата од јапонските родители (ВИДЕО)

Слободен печат
Јапонските деца се најпознати по нивната љубезност, пријателски и искрен однос, кој тешко можете да го сретнете на друго место во светот. Нивната култура е...
Магазин Семејство

Како да воведете дисциплина без да ги казнувате децата?

Слободен печат
Кога родителите мислат на дисциплинирање на своите деца, тоа си го преведуваат во казнување. Но, казнувањето си има своја цена. Тоа прави децата да се...
Еспресо Семејство

Сакате успешни деца? Престанете да ги решавате нивните проблеми

Ана Анастасовска
Со години целиот концепт на родителството се темелеше на „идејата за овозможување“ и константното трчкање околу децата за да сме сигурни дека имаат се што...
Еспресо Семејство

Родители, не сте свесни колку грешите: Со овие 5 работи ја преминувате детската граница!

Слободен печат
Една мајка, наброила 5 ситуации во кои родителите ја преминуваат границата на прифатливо однесување кон своите деца. Родителите во денешно време најчесто се заштитнички настроени,...
Еспресо Семејство

Родители, никогаш не му ги кажувајте овие нешта на вашето дете!

Слободен печат
Сите родители сонуваат за тоа еден ден нивното дете да стане независна и успешна личност со силен карактер. Но, многу често се прашуваат зошто нивните...