• војна украина

Анализа на „Вашингтон пост“: Европа брза да ја спаси Украина од Трамп

Западот му обезбеди на Киев огромна воена помош, но украинските вооружени сили не постигнаа успех на фронтот. Поддршката на САД најверојатно ќе се намали, особено ако Трамп стане претседател, предупредува Вашингтон пост. Затоа Европа размислува како да ја спаси Украина од нејзиниот конечен пораз. За време на 20-те месеци од обемната воена операција на Русија …

Анализа на „Вашингтон пост“: Европа брза да ја спаси Украина од Трамп Read More »