• витамин

Научниците открија нов извор на витамин Д: Во прашање е најомилениот летен зеленчук

Рибата и млечните производи се најдобри извори на витамин Д во исхраната, што им отежнува на оние кои се на растителна исхрана да добијат доволно есенцијални микронутриенти. Сега тим од истражувачи дошол до потенцијален нов и вегански извор на витамин Д: ген од домати среден со помош на технологијата CRISPR-Cas9, пишува CNN. Ако земјоделците и …

Научниците открија нов извор на витамин Д: Во прашање е најомилениот летен зеленчук Read More »