• ветеран

Најстариот американски ветеран од Втората светска војна го прослави 112-от роденден

Најстариот американски ветеран од Втората светска војна, Лоренс Брукс на 12 септември го прослави 112-от роденден. Роденденот го прославил во својот дом во Њу Орлеанс, а по тој повод забавата му ја приредил Националниот музеј за Втората светска војна. Гувернерот на сојузната држава Луизијана, Џон Бел Едвардс му го честитал роденденот. „Господине Брукс, целата држава …

Најстариот американски ветеран од Втората светска војна го прослави 112-от роденден Read More »