• Вени

Дерматовенеролог Весна Бришкоска-Бошковски:  Хронична венска болест е повеќе од естетски проблем

За многумина, овој проблем може да е од естетска природа, но проширените вени може да бидат и доста болни и да се показател за поголем здравствен проблем, вели доцент д-р Весна Бришкоска-Бошковски спец. дерматовенеролог во ЈЗУ ГОБ „8 Септември“ Скопје. Што се проширени вени? – Проширените или варикозни вени се зголемени, отечени и елевирани вени, …

Дерматовенеролог Весна Бришкоска-Бошковски:  Хронична венска болест е повеќе од естетски проблем Read More »