• Вејце

Оштетени и уништени плочите за убиените бранители кај Вејце, поставувањето на спомен обележјата не е политика, туку оддавање сочувство

Оштетени и уништени се двете плочи поставени за убиените осум припадници на Армијата и полицијата кај Вејце кои беа поставени на 28 април по повод 20 години од масакрот извршен на тоа место. Ова го констатирал денеска претседателот на Одборот на бранители Марин Најдов, кој заминал на местото за да види во каква состојба се …

Оштетени и уништени плочите за убиените бранители кај Вејце, поставувањето на спомен обележјата не е политика, туку оддавање сочувство Read More »