• Вардариште

„Вардариште“ како предизборен трик за скопјани, студијата за санација на депонијата одамна е направена, а не реализирана

Дел од кандидатите за градоначалник на Град Скопје во екот на кампањата за локалните избори често  нудеа решавање на повеќе деценискиот проблем со депонијата Вардариште и нејзиното расчистување во наредниот четиригодишен период. „Слободен печат“ веќе ја регистрираше фактичката состојба на теренот. Станува збор за дива ромска населба среде депонијата, чии жители потоа горат кабли и …

„Вардариште“ како предизборен трик за скопјани, студијата за санација на депонијата одамна е направена, а не реализирана Read More »