-9 C
Скопје

Tag : ванчо узунов

Вести Ви Препорачуваме Економија

Узунов: На газдите не може да им се каже колкава плата да земаат, но може да им се стави поголем данок

Весна Дамчевска
Универзитетскиот професор Ванчо Узунов кој беше еден од главните протагонисти на идејата за враќање на средната класа преку оданочување на побогатите, во изјава за Слободен...
Вести Економија

Узунов: Може да им се најде конкуренција на банките, да се вбризгуваат средства во Развојна банка и така тие под притисок да ги намалат каматите

Слободен печат
Иако пред само четири-пет месеци, економистите предвидуваа раст на економијата за 3,8 отсто, сега, дали „Економијата ќе падне или нема да падне, ќе каже ковид...