• вакцините

Научници развија „фластер-вакцина“ – бележат подобри резултати од класичните вакцини

Научниците развија „фластер-вакцина“ со микро-игли која ветува многу поголем имунолошки одговор од традиционалните вакцини, а сето тоа без потенцијална болка и вознемиреност поврзани со вакцините и иглите.   Иако фластерите на ваквите микро-игли се развиваат со години, се покажа дека е тешко во голем обем да се произведат успешно. Покрај тоа, адаптирањето на истата лепенка за …

Научници развија „фластер-вакцина“ – бележат подобри резултати од класичните вакцини Read More »