• вака

ВИДЕО | Вака изгледаше Евровизија во 1956 година: Пронајдена одамна изгубена снимка

Изборот за песна на Евровизија за првпат бил одржан во 1956 година, Оттогаш до денес овој музички фестивал го задржа континуитетот и како натпреварувачка телевизиска програма која најдолго се емитува влезе во Гинисовата книга на рекорди. Евровизија е специфична и по тоа што од првото организирање па се до денес секогаш се емитувала на телевизија …

ВИДЕО | Вака изгледаше Евровизија во 1956 година: Пронајдена одамна изгубена снимка Read More »