• Уставниот суд

Парламент го разреши Мета, сега на потег е Уставниот суд

Со 104 гласа „за” седум против и три воздржани албанскиот парламент попладнево го разреши шефот на државата Илир Мета, што е прв случај во трите деценискот плурализам во земјата. Во собраниската сала присуствуваа 114 пратеници и сите го остварија правото на глас. Претходно пратениците со еднаков број гласови го изгласаа извештајот на анкената комисија за …

Парламент го разреши Мета, сега на потег е Уставниот суд Read More »