• управен суд

Струмичани им порачаа на судиите: „Доста си играте пинг-понг со одлуката за Иловица!“

Под паролата „Конечна одлука сега“ група граѓани денес пред Вишиот управен Суд во Скопје одржаа протест, на кој побараа Управниот и Вишиот Управен суд да престанат да си играат пинг-понг со одлуката за одземање на концесијата на „Еуромакс Рисорсис“ за експлоатација на бакар и злато во месноста Иловица, струмичко и на тој начин вештачки да …

Струмичани им порачаа на судиите: „Доста си играте пинг-понг со одлуката за Иловица!“ Read More »