• универзитет

Скандал во БиХ: Директорот на Универзитет фалсификувал диплома за шефот на разузнавачите

Судот на Босна и Херцеговина одреди едномесечен притвор за директорот на Американскиот универзитет под сомнение за издавање фалсификувана диплома за високо образование на директорот на Агенцијата за разузнавање и безбедност (ОСА) Осман Мехмедагиќ, што дополнително ја загрози позицијата на првиот разузнавач таму. Покрај директорот на Американскиот универзитет во Тузла, Денис Прчиќ, кој беше уапсен кон …

Скандал во БиХ: Директорот на Универзитет фалсификувал диплома за шефот на разузнавачите Read More »