• улично осветлување

Уличните светилки во Прилеп ќе светат „преку една“, градската власт вели – мора да се штеди

Прилепските градски власти ќе почнат со рестрикција на уличното осветлување. Како што соопштија од локалната самоуправа, ова е поради кризата, но и енормно зголемените цени на електричната енергија. Ова се смета за моментална одлука. Имено, во наредниот период делумно ќе се исклучува дел од постојната електрична инфраструктура во централното градско подрачје според принципот „преку една”. …

Уличните светилки во Прилеп ќе светат „преку една“, градската власт вели – мора да се штеди Read More »