• украина конфлик

Украина бара опрема за заштита од нуклеарна закана

Европската унија и испраќа на Украина опрема специјализирана за ризици по јавното здравје, како што се хемиски, биолошки, радиолошки и нуклеарни закани, објави Европската комисија. Од Комисијата велат дека оваа помош вклучува 300.000 специјализирани заштитни одела, 5.600 литри средства за деконтаминација и 850 парчиња опрема за операции за деконтаминација, а испораката доаѓа по конкретно барање …

Украина бара опрема за заштита од нуклеарна закана Read More »