• творештво

Уметнички презентации на КСП „Центар-Јадро“ за актуелизирање на авторскиот печат и интегритет

Културно-социјалниот простор „Центар-Јадро“ во кафе-книжарницата „Буква“ почна со реализацијата на серија презентации посветени на македонските визуелни уметници. Се планира со програмата да биде опфатен избор на 10 уметници од различни генерации, кои континуирано се присутни на уметничката сцена и кои со своите дела, темите што ги обработуваат и авторскиот интегритет се релевантни до денес. Во …

Уметнички презентации на КСП „Центар-Јадро“ за актуелизирање на авторскиот печат и интегритет Read More »