• тужи

Нова судска одлука во Канада: Кој падне и се повреди на снег, може да го тужи градот

Врховниот суд на Канада одлучи дека општините мора да го отстранат снегот каде пешачат луѓето и не се имуни на тужбите што произлегуваат од непочитување на таа обврска. Одлуката е резултат на случајот инициран од жена која ја повредила ногата додека минувала снежна рампа во Нелсон, Британска Колумбија, во 2015-та година. Тарин Џој Марси го …

Нова судска одлука во Канада: Кој падне и се повреди на снег, може да го тужи градот Read More »