6 C
Скопје

Tag : турски театар

Ви Препорачуваме Културен печат

Театарска премиера: Приказна за оперската дива што живеела во заблуда

Тони Димков
Турскиот театар во Скопје на 24 февруари премиерно ја изведе претставата „Славната Флоренс“, работена според текстови на П. Квилтер, Н. Мартин, Џ. Коган, Б. Крајчевска...
Културен печат

ТЕАТАР: На вистинската страна на животот

Тони Димков
Ентузијазмот на младата екипа во Турскиот театар, внесен во подготовката на детско-младинската претстава „Девојчето со кибритчињата“ од познатиот дански писател Ханс Кристијан Андерсен, беше видлив...
Вести Култура Утрински Брифинг

Несрин Таир: Потребни се 115 милиони денари за турскиот театар, во спротивно зградата ќе пропадне

Слободен печат
Прво за што се заинтересирав кога ме назначија за в.д. директор беше да се вратат долговите и се заинтересирав околу состојбата со зградата на Турски...