• топло

За денешниот ручек, „нека заигра лажица“ со оваа вкусна крем чорба од зелена леќа

За да си ја згрееме душата и да си каснеме нешто од нашите локално познати манџички, најубаво е кога ќе направиме нешто течно, како што нашите мајки и баби знаеја да кажат – „доста јадеш суво, треба да заигра лажицата“. Еве како ќе заигра – со овој едноставен рецепт за густа чорба од зелена леќа. …

За денешниот ручек, „нека заигра лажица“ со оваа вкусна крем чорба од зелена леќа Read More »