Tag : токсичен

Вести Свет

Над австралиската престолнина Канбера се појави токсичен облак од чад

Слободен печат
Токсичен облак од чад, создаден поради шумските пожари кои го зафатија источниот дел на Австралија, се шири над главниот град Канбера. Пожарникарите се уште се...