• тихомир јанчовски

Интервју со поетот, писател и мислител, Тихомир Јанчовски: Конечно научив да постојам во сегашниот момент

Писателот, поет и поранешен професор по литература Тихомир Јанчовски ја промовираше својата најнова поетска книга „Несреден век“, притоа откривајќи го своето најголемо богатство – широк круг пријатели од различни уметнички области. Промоцијата на поетската книга „Несреден век“ од Тихомир A. Јанчовски, што се одржа на 17 октомври во Кинотеката во Скопје, имаше мултимедијален карактер. Поезија …

Интервју со поетот, писател и мислител, Тихомир Јанчовски: Конечно научив да постојам во сегашниот момент Read More »