• Тероризам

Француската внатрешна безбедност предупредува на зголемен ризик од терористички напад

Терористичкиот ризик е зголемен во Франција. Во белешката од минатата среда, на која се повикува Ле Фигаро, Министерството за внатрешни работи ги повикува шефовите на полицијата и жандармеријата, како и префектите „да преземат мерки на претпазливост специфични за терористичката закана за месеците јули и август 2021 година“. Ова е како последица од емитувањето на 15 јули, на видеозапис на Ал Каеда …

Француската внатрешна безбедност предупредува на зголемен ризик од терористички напад Read More »