• термоцентрали

Ќе се „растегнат“ роковите за затворање на термоцентралите

Енергетската криза дава можност да се продолжи животниот век на домашните енергетски капацитети, па затоа е важно постојната енергетска стратегија да се ревидира и да се да се пролонгират роковите за нивното затворање, прецизира Васко Ковачевски, генерален директор на ЕСМ. – На пример за ТЕЦ Осломеј во стратегијата од 2016 година, крајот требаше да дојде …

Ќе се „растегнат“ роковите за затворање на термоцентралите Read More »