• СВП

Издавачот „ПНВ Публикации“ на 62. СВП ја промовираше поетската антологија „Ново раѓање на зборот“

Во рамки на 62-то издание на фестивалот „Струшки вечери на поезијата“ се одржа промоција на „Ново раѓање на зборот: антологија на младата македонска поезија“, издание на „ПНВ Публикации“ од Скопје. Книгата ја приредија Весна Мојсова-Чепишевска и Иван Антоновски. Во антологијата се застапени 42 автора родени од 1991 година па наваму, а книгата е поделена на …

Издавачот „ПНВ Публикации“ на 62. СВП ја промовираше поетската антологија „Ново раѓање на зборот“ Read More »