• студенти

Студентите во Албанија бараат финансиска поддршка од 100 евра месечно, нивните професори повисоки плати

Студентите во Албанија почнаа онлајн петиција со која од премиерот Еди Рама и министерката за образование Евис Куши бараат финансиска поддршка од 100 евра месечно. Албанските студенти бараат од владата финансиска поддршка од 100 евра месечно. Во пресрет на почетокот на новата академска година, 17 октомври, тие бараат поголема поддршка од владата, односно месечна финансиска …

Студентите во Албанија бараат финансиска поддршка од 100 евра месечно, нивните професори повисоки плати Read More »