Кралицата го прогласи за витез стогодишниот капетан Мур кој собра 33 милиони фунти за здравствените работници вртејќи 100 круга во својата градина (ФОТО)

Денес кралицата Елизабета во замокот Виндзор официјално го прогласи за витез стогодишниот воен капетан Томас Мур, информираше royal.uk. Стогодишниот капетан Том Мур доби витешка титула од кралицата Елизабета Втора, три месеци откако успеа да собере 32 милиони фунти за британските здравствени работници. Ветеранот на Втората светска војна вонредно ја прими титулата сер на уникатна церемонија …

Кралицата го прогласи за витез стогодишниот капетан Мур кој собра 33 милиони фунти за здравствените работници вртејќи 100 круга во својата градина (ФОТО) Read More »