-9 C
Скопје

Tag : стоби

Магазин Магазин слајдер Храна

Ви го претставуваме виното ВРАНЕЦ 2019 од Стоби

Слободен Печат
„Стоби вранец“ – ВРАНЕЦ 2019, има темна рубин боја, со нагласена арома на боровинки испреплетена со мириси на вишна и ванила. Робустно, полно, концентрирано, богато...
Магазин Магазин слајдер Храна

За божиќните празници дегустирајте го виното AMINTA 2015 (Барик) од „Стоби“

Слободен печат
Одберете посебно врвно вино за големиот празник – AMINTA 2015 (Барик) од „Стоби“.  Синергија креирана од силниот и рустичен Вранец, елегантно скротен од мекото Мерло и...
Магазин Магазин слајдер Храна

Дегустирајте ги за празнициве: МУСКАТ ОТОНЕЛ РИЗЛИНГ 2019 и РОКСАНА 2018 од „Стоби“

Слободен печат
Две вина за препорака празнично ви носиме од винарија „Стоби“.  МУСКАТ ОТОНЕЛ РИЗЛИНГ 2019 (Muscat Ottonel 2019) Мускат отонел ризлинг е магнет за дамите, а предизвик...
Магазин Магазин слајдер Храна

Ви го претставуваме виното КАБЕРНЕ СОВИЊОН 2019 (Cabernet Sauvignon 2019) од Стоби

Слободен печат
Ова вино има интензивно црвено-виолетова боја со избалансирана танинска структура. Нагласена нота на црвена пиперка и овошни ароми на цреша во позадина. Постојан и целосно...
Магазин Магазин слајдер Храна

Ви го претставуваме виното МЕРЛОТ 2019 од „Стоби“

Слободен печат
Виното Мерлот е од Класик линијата. Тоа е суво црвено вино со темна рубин боја, со нагласена арома на боровинки испреплетена со мириси на вишна...
Магазин Магазин слајдер Храна

Ви го претставуваме виното „Акација 2018“ (Private Reserve) од „Стоби“

Слободен печат
„Акација 2018“ (Private Reserve) од „Стоби“ е елегантно шардоне, кое во себе ги носи светлината и топлината на долгото македонско лето, има златножолт сјај, комплексна...
Културен печат

Културно наследство: Виртуелно доживување на археолошкиот локалитет Стоби

Тони Димков
Виртуелното доживување е изработено преку проектот „Откривање на римскиот град Стоби – Виртуелно искуство“ со цел да ја зголеми туристичката понуда на Стоби преку обезбедување...
Вести Македонија

Виртуелна прошетка низ археолошкиот локалитет Стоби

Слободен печат
Првпат во земјава е изработена апликација за виртуелно доживување на археолошки локалитет која посетителите ќе ги врати во минатото. На социјалните медиуми веќе се најавува...
Вести Македонија

Почнаа археолошките истражувања во Стоби

Слободен печат
Поради пандемијата со задоцнување од три месеци, НУ „Стоби” на 1 јули почна со програмските активности  од  годинашните археолошки  истражувања на локалитетот Стоби. Ќе се доистражува  Римската...
Вести Хроника

„Комуналци“ откопаа граната во Стоби

Горан Наумовски
Вчера напладне било пријавено дека во Градско на локалитетот Стоби од страна на работници кои го чистеле патот била пронајдена граната од Втората Светска војна....